Imprumuturi CAR Fara Giranti? Afla Cum!

De ce este nevoie de giranti pentru imprumuturile de la CAR?

In domeniul imprumuturilor, termenul „girant” a devenit sinonim cu complicatii si cerinte suplimentare. Girantul este persoana care garanteaza plata unui imprumut, in cazul in care imprumutatul nu poate. Acest mecanism este folosit pentru a spori siguranta imprumutului.

Casele de Ajutor Reciproc opereaza conform unor reglementari speciale si nu solicita garantii imobiliare sau de alta natura de la membrii lor. Garantiile se bazeaza pe veniturile persoanei imprumutate, dar si ale girantilor.

De cati giranti am nevoie pentru un imprumut la CAR?

Numarul de giranti necesari poate varia in functie de politica specifica a casei de ajutor reciproc. In general, este necesar cel putin un girant pentru a sustine cererea de imprumut. Fiecare CAR are propriile reguli interne care stabilesc numarul de giranti. De obicei, numarul girantilor este proportional cu suma imprumutata. O suma mai mare imprumutata atrage automat un numar mai mare de giranti.

CAR Avantaj Financiar ofera imprumuturi membrilor cu sau fara fond social, in functie de istoricul acestora, vezi detaliile in sectiunea Imprumuturi.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca girantii?

Girantii trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a garanta imprumuturile membrilor. Evaluarea girantilor se realizeaza pe baza situatiei financiare, istoricului de credit si capacitatile lor de a acoperi datoria in caz de nevoie. In cazul CAR Avantaj Financiar, girantii trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii minime ca si imprumutatii, incluzand venit minim salarial, vechime la locul de munca, grad maxim de indatorare si varsta maxima de 72 de ani.

Poate un girant sa imprumute bani de la CAR?

Este posibil ca un girant sa doreasca, la randul sau, un imprumut de la CAR. Aceasta situatie poate fi reglementata diferit in functie de politica fiecarei case de ajutor reciproc. CAR Avantaj Financiar permite fiecarui girant sa devina membru si sa obtina imprumuturi.

Nu am girant. Ce pot face?

Daca te afli in situatia de a nu avea giranti disponibili, exista inca optiuni. Unele CAR-uri ofera solutii pentru cei care nu pot prezenta giranti. Posibile solutii includ:

  1. Imprumut garantat integral cu fondul social: CAR-ul nu solicita giranti, avand garantia suficienta din fondul social. Fondul social garantator nu poate fi retras pe perioada imprumutului.
  2. Imprumuturi fara giranti pentru sume mai mici: Unele CAR-uri ofera imprumuturi fara giranti pentru sume mai mici, adresate membrilor cu istoric bun in CAR sau la biroul de credit. Dobanda este mai mare datorita riscului crescut de neplata, iar girantii contribuie la reducerea acestui risc si implicit la scaderea dobanzii.

Cum pot gasi usor un girant?

  • Membrii familiei si prietenii apropiati sunt adesea dispusi sa fie giranti.
  • Pensionarii pot fi alegerea potrivita, putand dovedi rapid veniturile prin talonul de pensie.
  • Cand solicitati cuiva sa fie girant, explicati detaliat nevoia, perioada si modul in care veti evita intarzierile majore in plata imprumutului.

De ce nu gasesc giranti pentru imprumuturi?

Un cerc social restrans si lipsa increderii pot fi motive pentru a nu gasi giranti. Increderea celor din jur este insa capitalul ce mai important.

Daca nicio persoana nu este dispusa sa acorde incredere devenind girantul tau, este improbabil ca o institutie financiara sa acorde imprumuturi negarantate.

O solutie pe termen mediu si lung este sa construiesti incredere in jurul tau prin comportamentul si deciziile financiare luate in timp. Economisirea in conditii avantajoase este cel primul pas in directia corecta.